Reacția Surprinzătoare a lui Ciolacu: România, Lăsată pe Drumul Dezvoltării?

Redacţia RO-123
3 Minute de lectură

Marcel Ciolacu Dezvăluie: România nu se Află în Colaps Economic!

Marcel Ciolacu, fostul premier al României, a ieșit din tăcere cu o declarație care contrazice acuzațiile grave făcute de Guvernul Bolojan despre un pretins „dezastru economic”. Într-un mesaj ferm și direct pe rețelele de socializare, Ciolacu a afirmat că România nu se confruntă cu o criză economică și a criticat vehement măsurile fiscale recente ale guvernului actual, considerându-le dăunătoare pentru cetățeni.

Acuzații și Răspunsuri Clare

„Frica de «junk» – motiv pentru austeritate oarbă?!”, a întrebat Ciolacu, acuzând guvernul de manipularea panicii pentru a-și justifica deciziile. Fostul premier a recunoscut prețul politic plătit pentru greșelile sale, dar a susținut că a lăsat România pe un traseu al dezvoltării continue.

Realități Economice Semnificative

Ciolacu a prezentat date care contrazic declarațiile alarmiste: „România nu este în colaps economic. PIB-ul a crescut cu 46% în doar 3 ani, iar puterea de cumpărare a crescut cu 31%! Salariul mediu net a depășit 1.000 de euro, iar pensia medie este acum de peste 500 de euro.” De asemenea, a subliniat creșterea investițiilor publice la 120 de miliarde de lei în 2024.

Deficitul și Investițiile Strategice

Deși recunoaște deficitul generat de cheltuielile mari, Ciolacu explică faptul că 80% din acesta a fost dedicat investițiilor în infrastructură, educație și sănătate. „Am lăsat în Trezorerie 10,6 miliarde de euro – dublu față de momentul preluării guvernării”, a spus el, accentuând importanța investițiilor pentru viitor.

Critica Austerității

Ciolacu avertizează că măsurile de austeritate pot înrăutăți situația economică. „Panica este mai periculoasă decât deficitul. Austeritatea nu reduce deficitul, ci îl adâncește. Trebuie să reducem risipa fără a strivi economia”, a declarat el, pledând pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor.

Întrebări Provocatoare

În încheiere, Ciolacu ridică întrebări care rămân fără răspuns: „De ce au dispărut măsurile de impozitare a câștigurilor de pe bursă și din criptomonede? Oare pentru că îi deranjau pe cei mai bogați?” Aceste interogații deschid calea pentru speculații privind viitorul economic al țării.

Fostul premier a subliniat necesitatea responsabilității din partea actualilor lideri: „Românii nu sunt cifre, iar bunăstarea lor trebuie să fie prioritatea noastră.”

Share This Article
Niciun comentariu