Indignare în UE: 17 Țări Confruntă Ungaria pentru Drepturile LGBTQ+

Redacţia RO-123
2 Minute de lectură

Scandalul Momentului în UE: 17 Țări Se Unite Împotriva Ungariei!

Uniunea Europeană este în fierbere! Un grup de 17 state membre, incluzând puteri precum Franţa, Suedia şi Olanda, a lansat un apel ferm pentru revizuirea unei legi controversate adoptate de Ungaria, care interzice marșurile pride. Aceste țări au cerut Comisiei Europene să acționeze rapid pentru a apăra drepturile fundamentale ale comunității LGBTQI+.

Legea Controversată a lui Viktor Orban

Sub conducerea prim-ministrului Viktor Orban, parlamentul maghiar a votat o lege surprinzătoare care interzice marșul pride, autorizând utilizarea software-urilor de recunoaștere facială pentru identificarea organizatorilor și participanților. Această măsură extremă ridică semne de întrebare privind respectarea drepturilor omului în Ungaria.

Apelul 17 Țări: Ungaria Trebuie Să Schimbe Legea!

„Suntem profund îngrijoraţi de recentele legi și amendamente care afectează drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTQI+,” avertizează cele 17 țări din UE. Acestea subliniază că protecția drepturilor omului este „esentială apartenenței la familia europeană” și solicită o revizuire urgentă a acestei legi controversate.

UE Îngheață Fonduri de 18 Miliarde de Euro!

Ca reacție drastică, Uniunea Europeană a decis să înghețe fonduri de 18 miliarde de euro destinate Ungariei, pe fondul conflictului privind drepturile persoanelor LGBTQ+, refugiații și politicile de achiziții publice. Aceasta este o mișcare care ar putea avea repercusiuni semnificative pentru guvernul lui Orban!

Marșul Pride din Budapesta Continuă!

Cu toate acestea, organizatorii marșului pride din Ungaria refuză să cedeze! Ei au promis că vor defila pe străzile din Budapesta pe 28 iunie, susținând astfel că lupta pentru drepturile LGBTQ+ este departe de a se încheia. Se așteaptă ca mulți eurodeputați să se alăture marșului ca semn de solidaritate pentru drepturile omului.

Ce va urma? Va reuși Uniunea Europeană să determine schimbări în Ungaria, sau va continua aceasta să ignore presiunile internaționale? Rămâneți alături de noi pentru cele mai recente evoluții!

Share This Article
Niciun comentariu