Misterele din Satele Pustii: Consilierii Primarilor Angajați pentru Sarcini Nebănuite!

Redacţia RO-123
2 Minute de lectură

Primarii din Satele Pustii și Angajarea Consilierilor pentru Activități Inexplicabile

În unele dintre cele mai mici comune din România, primarii iau decizii surprinzătoare, angajând consilieri personali chiar și atunci când populația abia depășește câteva sute de locuitori. Ce se ascunde în spatele acestor angajări misterioase? În timp ce austeritatea domină discuțiile la nivel central, în teritoriu, primarii par să găsească motive neașteptate pentru a-și justifica deciziile.

Consilier sau Muncitor? O Dilemă în Tomești

În comuna Tomești din Hunedoara, cu o populație de doar 912 locuitori, primarul Vasiu Adrian Ionel susține că rolul consilierului său depășește simplele îndatoriri administrative. Acesta devine un ajutor de nădejde în munca zilnică, implicându-se activ alături de viceprimar în activități precum vopsirea balustradelor de la pod.

Un Peisaj ca în Austria în Leles

Primarul din comuna Leles, cu puțin peste 330 de locuitori, găsește justificată angajarea unui consilier, afirmând că bugetul primăriei, deși mic, este suficient pentru a susține această decizie. Chiar și în Mărtinești, Hunedoara, un consilier își găsește locul, în ciuda numărului redus de locuitori.

„Se Ocupă cu de Toate” în Pardoși

Primarul Iulian Preda din Pardoși, județul Buzău, subliniază versatilitatea consilierului său, implicat în diverse proiecte, de la realizarea a 3.000 de cărți funciare la alte sarcini administrative.

Controverse și Legalități

Deși Alfred Simonis, președintele Uniunii Consiliilor Județene, propune reducerea numărului de angajați din primării, Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România, explică legalitatea acestor angajări, subliniind importanța formării profesionale în administrație.

Reforme la Orizont?

În timp ce primarii își justifică angajările prin activități concrete, propunerile de reducere a personalului, avansate de premierul Ilie Bolojan, lansează dezbateri privind eficiența și necesitatea acestor posturi. Reformele par inevitabile, dar ce se ascunde cu adevărat în spatele acestor decizii? Rămâne de văzut!

Etichete: activități misterioase, consilieri, primari, sate pustii, scandal administrativ

Share This Article
Niciun comentariu