Misterul din jurul lui Dragoș Anastasiu: Cum a evitat dosarul penal în scandalul „taxei de protecție” de la ANAF

Redacţia RO-123
3 Minute de lectură

Dezvăluiri șocante din culisele afacerilor: Dragoș Anastasiu se sustrage acuzațiilor penale!

Un val de cutremur trece prin cercurile politice și de afaceri din România, iar numele vicepremierului Dragoș Anastasiu este în prim-planul acestei furtuni mediatice! În pofida faptului că a admis plata unei „taxe de protecție” de peste 150.000 de euro pe parcursul a opt ani, el a scăpat de orice acțiune penală. Cum a fost posibil acest lucru?

Ficțiunea în acte: Mită și contracte fictive

Evenimentele s-au derulat prin intermediul firmei Touring Eurolines SA, reprezentată de Anastasiu și partenerul său de afaceri, Cristian Băciucu. Totul a început în 2009, când Angela Burlacu, consilieră la ANAF, a solicitat verificări asupra documentelor firmei în legătură cu un decont de TVA. În loc să clarifice situația, Burlacu a sugerat o soluție neobișnuită: un contract de consultanță fictivă, pentru care Anastasiu trebuia să plătească lunar sume substanțiale.

„Taxa de protecție” acceptată fără ezitare

În fața amenințărilor cu „pușcăria” și „distrugerea afacerii”, Anastasiu și Băciucu au cedat presiunilor. Ei au recunoscut că plățile erau, de fapt, o formă de „taxă de protecție”. În decurs de opt ani, au fost emise facturi fictive în valoare totală de 170.000 de euro către firma consilierei Burlacu.

Umbrela legală pentru „martorul” Anastasiu

Pe parcursul investigației, Dragoș Anastasiu a fost tratat doar ca martor, în timp ce Angela Burlacu a primit cinci ani de închisoare. Conform Codului Penal, cel care oferă mită poate scăpa nepedepsit dacă denunță fapta înainte ca organele de urmărire penală să fie alertate. Rolul de martor denunțător al lui Băciucu a fost cheia care l-a scutit pe Anastasiu de repercusiuni legale.

Declarații surprinzătoare ale vicepremierului

Anastasiu a susținut că a fost constrâns să accepte condițiile impuse de consiliera ANAF din cauza presiunii financiare asupra companiei sale. Conform deciziei instanței, amenințarea unei anchete penale și a falimentului l-au determinat să acționeze rapid, ignorând implicațiile legale ale acțiunilor sale.

Reacții aprinse și controverse nesfârșite

Acest scandal a declanșat reacții virulente în sfera politică, punând la îndoială credibilitatea lui Anastasiu. Opoziția face apel la o investigație detaliată, iar întrebările despre integritatea vicepremierului rămân nerezolvate. Ce se va întâmpla în continuare cu Dragoș Anastasiu în această poveste zguduitoare?

Share This Article
Niciun comentariu