O Poveste de Dragoste Ascunsă: Cella Delavrancea și Fascinantul Nae Ionescu

Redacţia RO-123
3 Minute de lectură

Descoperă Povestea de Dragoste Neștiută a Cellei Delavrancea!

Cella Delavrancea, o icoană a culturii românești, a dus o viață incredibilă, marcată de succes și iubiri care au definit epoca interbelică. Ca pianistă, scriitoare și martoră a istoriei, Cella a ajuns la venerabila vârstă de 104 ani, fiind singura artistă română care a sărbătorit propriul centenar. Însă cine a fost bărbatul care i-a captat inima în taină, în umbra ultimei sale căsnicii? Descoperiți povestea remarcabilă a relației sale cu filosoful captivant Nae Ionescu!

Un Întâlnire Predestinată

Cella Delavrancea l-a cunoscut pe Nae Ionescu pe când era căsătorită cu bancherul Aristide Blank, dar pasiunea dintre ei a înflorit în timpul unei alte căsnicii, cea cu diplomatul Filip Lahovary. Nae Ionescu, o figură proeminentă a intelectualității interbelice, era cunoscut pentru farmecul său devastator, cucerind inimile multor femei din Bucureștiul acelor vremuri.

Scrisori și Devotament

Pe durata detenției lui Ionescu la Miercurea Ciuc, Cella i-a trimis scrisori și pachete, arătându-și devotamentul. După eliberarea sa în 1939, Cella a devenit o prezență constantă în viața lui, vizitându-l zilnic la vila sa din Băneasa.

Intensitatea unei Iubiri Târzii

Istoricul Stelian Tănase descrie legătura lor ca fiind „o poveste de amor, ca oricare, a unor tomnateci”. În ciuda speculațiilor că ar fi fost o iubire oportunistă sau pur spirituală, sentimentele dintre Cella și Nae erau profunde și autentice. Cella i-a fost sprijin după infarctul din 1939, îngrijindu-l cu devotament și fiind alături de el până în ultimele clipe ale vieții sale, pe 15 martie 1940.

În Umbra unui Don Juan

Nae Ionescu nu era doar un intelectual strălucit, ci și un veritabil Don Juan, fiind râvnit de numeroase femei celebre, de la prințesa Măruca Cantacuzino până la Cella Delavrancea. Cu toate acestea, dragostea Cellei a rămas una dintre cele mai sincere și loiale din viața sa.

O Viață Dedicată Artei

Cella Delavrancea a cucerit scenele internaționale ca pianistă de renume și scriitoare cu o voce unică. A predat pian la Conservatorul din București și a influențat generații întregi de tineri muzicieni.

Ultimele Zile și Moștenirea Ei

În 1988, la 100 de ani, Cella a urcat pe scena Ateneului Român alături de pianistul Dan Grigore, interpretând un vals de Chopin, evocând farmecul tinereții sale. Cella Delavrancea a trecut în neființă pe 9 august 1991, lăsând în urmă o moștenire culturală inestimabilă și o poveste de iubire care va rămâne eternă în istoria României.

Share This Article
Niciun comentariu